Siirry sisältöön

Uusi vuosi – vanhat kankaat

Uusi vuosi 2020 alkoi seinäkalenterin vaihdolla. Vuoden 2020 kalenterini on Forssan museon julkaisema Kuosikarkkeja -kalenteri. Siihen on koottu 13 upeaa painokangaskuosia 60-luvulta. Kannen kuosi on Katri Mattilan suunnittelma ja tammikuun kuosin on suunnitellut Helena Perheentupa.

Vuosi etenee siis kuukausi kerrallaan upeiden painokangaskuosien saattelemana. Kalenteria saa Forssan museolta 14,90€ hintaan. Jokaisesta kuosista / sen suunnittelijasta on lyhyt kuvateksti. Vuoden mittaan tietoisuun suomalaisen painokankaan kulta-ajasta kasvaa. Ihania värikkäitä ruokahetkiä keittiössä tiedossa.

Joulun pyhien jälkeen käsityöt vaihtuivat neuleista kirjomiseen. Kirjontapohjana on Nextiilistä yhteensä 50 sentillä ostetut 4 pientä liinaa. Vielä en tiedä mihin kankaat kirjottuina päätyvät, eivät kuitenkaan pöydälle.

Tunnetko tämän kirjontapohjani kuosin valmistajan tai suunnittelijan? Mitä sinä tekisit näistä kirjonnan valmistuttua?

Kirjontaan olen käyttänyt helmilankoja. Punaista, oranssia, keltaista ja vihreää. Kankaan keskustan kuviointi ohjaa kirjomista. Jokaisesta kirjotusta kantaasta tulee omansalainen. Kaikissa toistuu samat värit.

Punospirjo -blogin ensimmäinen puolivuotiskausi on takana. Postaus on on ollut melko harvaa, mutta olen iloinen, että sain viime vuonna tämän blogin uudistuksen tehtyä hyvien kumppaneiden avulla. Tästä on hyvä jatkaa kohti piteneviä päiviä ja kevättä!

Hyvää alkanutta vuotta ja vuosikymmentä sinulle!

2 thoughts on “Uusi vuosi – vanhat kankaat Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: