Siirry sisältöön

Kaino -neuleen muodonmuutos

Kaipasin piristävää muodonmuutosta Peura-tunikaani.

Hankin ensimmäisen Kaino-neuleeni noin 2,5 vuotta sitten Suomen Kädentaidot messuilta. Kainoneuleeni on jaquard-kuvioinen Peura-tunika, joka on luomupuuvillaa. Olen käyttänyt sitä paljon ja se kestää hyvin pesua, materiaali on miellyttävän pehmeää. Ja mikä parasta, tuote on suunniteltu, neulottu ja ommeltu Suomessa Köyliössä Kainon tehtaalla. Muutama muutos teki tunikastani nyt vielä mieluisemman ja omannäköisemmän.

Peuratunikassani oli vajaamittaiset hihat ja kaulalle nousena venepääntie, se oli mekoksi vähän liian lyhyt ja väri aika tumma ja synkkä minun normimakuuni. Pitkän tuumailun jälkeen toteutin muokkaukset, jotka toivan muutosta kaikkiin noihin mainitsemiini asioihin.

Päätin neuloa leveät resorit helmaan ja hihansuihin sekä muuttaa pääntietä avarammaksi ja neuloa siihenkin joustinresorin.

Valitsin tunikan oliivinvihreään väriin sopivan voimakkaan keltaisen värin. Lanka on Dropsin Fabel -sukkalankaa. Olen värjännyt langan keltasipulinkuorilla. Lankaa kului noin 75 grammaa. Neuloin keltaisella Fabelilla resorit 2,25 kokoisella pyöröpuikolla 1 oikein, 1 nurin joustinta. Kaikki oikeat silmukat neuloin silmukan takareunasta, niin sain napakat joustimet.

Jokaisen joustimen neuloin aloittaen tunikasta ja päätellen joustimen reunan, kun se oli sopivan mittainen. Neulomisen aloittamista varten tein ensin koko reunaan 1,5 numeroisen virkkuukoukun avulla ketjusilmukkarivin. Sen jälkeen poimin langan avulla silmukat ottaen ketjusilmukan takareunan alta kerältä tulevan langan puikolle. Silmukoiden poimimisen jälkeen neuloin ensin yhden kerroksen kokonaan nurjilla silmukoilla. Näin sain ryhdikkään rajan resorien alkuun. Vasta nurjan kerroksen jälkeen aloitin varsinaisen 1 o takareunasta, 1 n joustimen.

Peuratunikasta tulee nyt alkuun etätyövaate, sillä huomisesta alkaa ainakin pari viikkoa jatkuva etätyövaihe. Koululle menoa tulee korona-viruksen leviämisen estämiseksi / hidastamiseksi välttää. Onneksi on hyvät valmiudet tehdä omaa työtä etänä ja lisääntyneeseen vapaa-aikaan voi tehdä oman liikunta- ja käsityöohjelman.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

One thought on “Kaino -neuleen muodonmuutos Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: