Siirry sisältöön

Virkattu kukkaneliö: virkkausohje

Tässä on ohje virkattuun kukkaneliöön. Kukkaneliön keskellä on 12-terälehtinen kukka. Viimeisellä kerroksella kukasta virkataan neliö lisäämällä siihen kulmat.

Teen aloitukseksi kiristyvä lenkki tai 5 kjs renkaaksi.

1.kerros:

Virkkaa aloitus renkaaseen 12 pylvästä ja joka väliin 1 ketjusilmukka. 1:n pylväs tulee kolmesta ketjusilmukasta eli kerros alkaa 4 kjs. Siis vuorotellen 1 p ja 1 kjs. Suljen lopuksi kerros 3:een ketjusilmukkaan. 

2. kerros:

Ota halutessasi uusi väri ja kiinnitä se kahden pylvään väliseen ketjusilmukkaan. Kerros alkaa 3 ketjusilmukalla. Kerrokseen tulee 12 kahden päistään yhteenvirkatun pylvään nippua ja joka väliin 2 ketjusilmukkaa. Virkkaa jokaiseen pylväsväliin 2 pylvästä niin, että vedät niiden viimeisen vaiheen kerralla yhteen, jolloin pylväät muodostavat kukkaterälehden.  Siis 12 yläpäitään yhteen virkattua pylvästä ja 2 kjs toistuu. Sulje lopuksi kerros ensimmäisen pylväsparin yläreunaan piilosilmukalla.

3. kerros:

Ota halutessasi uusi väri ja kiinnitä se kahden pylvään väliseen ketjusilmukkaan. Kerros alkaa 3 ketjusilmukalla. Kerrokseen tulee 12 kolmen päistään yhteenvirkatun pylvään nippua ja joka väliin 3 ketjusilmukkaa. Virkkaa jokaiseen pylväsväliin 3 pylvästä niin, että vedät niiden viimeisen vaiheen kerralla yhteen, jolloin pylväät muodostavat kukkaterälehden. Kerros alkaa 3 ketjusilmukalla.  Siis 12 yläpäistään yhteen virkattua kolmen pylvään nippua ja 3 kjs toistuu. Sulje lopuksi kerros ensimmäisen pylväsparin yläreunaan piilosilmukalla.

4. kerros: kukasta neliöksi

Ota halutessasi uusi väri ja kiinnitä se kahden pylvään väliseen ketjusilmukkaan. Kerros alkaa 3 kjs. Tämä kerros on kuin isoäidinneliöstä: virkataan 3 pylvään ryhmiä ja niiden väliin neliön kyljissä 1 kjs ja kulmissa 3 kjs. Neliön kylkiin tulee kaksi 3 pylvään ryhmää ja perään aina 1 kjs, nyt tee jokainen pylväs yksitellen valmiiksi asti. Kulmiin virkataan siis 3 p, 3 kjs, 3 p.

Jos haluat kasvattaa kukkaruutua isommaksi, virkkaa ennen viimeistä kerrosta vielä yksi (tai useampi) terälehtikerros samalla logiikalla. Tee neljännelle kerrokselle neljän pylvästä päistään yhteen virkaten ja aina väliin 4 ketjusilmukkaa. Ja tee vasta sen jälkeen ruudusta neliön tekemä kerros.

Viimeistele ruutu päättelemällä langanpäät ja kastelemalla ja pingottamalla ruudut muotoonsa. Vaihtoehtoisesti voi kevyesti höyryttää ruudut märän silitysliinan läpi.

Tähtiruuduista voit koota erilaisia tuotteita sisustukseen tai pukeutumiseen.

Olen julkaissut tämän ohjeen 15.7.2017 Punos-sidos-silmukka blogissani otsikolla Samettikukkia virkaten.

One thought on “Virkattu kukkaneliö: virkkausohje Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: