Siirry sisältöön

Kesänäyttelyitä Porvoon Postimäellä

Vierailin heinäkuun alussa Porvoon Postimäellä. Postimäki on museo- ja kulttuurialue Ilolan kylässä, noin 9 km Porvoon keskustasta koilliseen. Postimäki on yksi Suomen parhaiten säilyneistä mäkitupalaisalueista.

Ensisijaisesti vierailin Postimäellä, koska siellä on kaksi mielenkiintoista kesänäyttelyä. Galleria Postimäessä, Postimäen residentti ”Tuunaajamutsi” Annakaisa Kilpisen näyttely tuunatutuista esineistä. Ja toinen näyttely Sepän ulkorakennuksessa, taidekäsityöläinen Tarja Heikkilän näyttely taide-esineitä kuituhampustaja ja tietoa kuituhamppuviljelystä hyötykasvina. Molemmat näyttelyt ovat avoinna 25.6-11.8.2019.

Sekä Tuunaajamutsi (Annakaisa Kilpinen) että Risusta.fi / Finntwigs (Tarja Heikkilä) ovat tulleet minulle tutuiksi sosiaalisen median kautta. Tuunaajamutsin kanssa on tavattu pariin otteeseen myös ihan livenä.

Seuraavassa on muutama kuva Tuunaajamutsin näyttelystä ”Vähemmän jätettä enemmän tuunausta”. Kaikki tuotteet on tehty kierrätysmateriaalista, kierrätyskeskuksen ilmaisista tavaroista, munankuorista jne.

Tapasimme Postimäellä myös itse Tuunaajamutsin ja pääsimme tutustumaan hänen kesäresidenssin persoonallisiin tiloihin hurmaavassa keltaisessa talossa. Taiteilijaresidenssistä voit lukea lisää Postimäen sivuilta, jossa mm. tietoja siitä, kuinka residenssiin voi hakea.

Tarja Heikkisen näyttely ”Hamppu ja koivu” on sepän ulkorakennuksessa. Hienosti sopiva miljöö hampusta ja risuista tehdyille tuotteille ja elementeille.

Näyttelyihin ja kahville pääsee ilman sisäänpääsymaksua. Kahvila on Galleria Postimäen ja kaupan vieressä. Seuraavassa kuvassa on Galleria- ja Kaupparakennus.

Postimäelle kannattaa mennä ajan kanssa, jotta voi kiertää kaikki tuvat pientä sisäänpääsymaksua vastaan. 7.7.2019 Postimäellä on käsityöläispäivä, jolloin siellä on paljon työnäytöksiä erilaisista käsityötekniikoista. Osuuko Postimäki sinun kesämatkallesi, katso aukioloajat ja tapahtumat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: