Siirry sisältöön

Kirjomalla hameeseen väriä

Minulla on ollut pitkään puolihame, joka on sopivan kokoinen ja laadukas, mutta väärän värinen (musta-valkoinen) ja sen vuoksi se on jäänyt pitämättömänä kaappiin.

Sashiko -kirjonta on ollut viime aikoina kovin suosittua. Sashiko on vanha japanilainen kirjontatapa, jossa kankaita liitetään yhteen ja kuvioidaan ompelemalla lyhyitä etupistoja. Kyseessä on siis suomeksi etupistokirjonta. Siis ihan kuin harsimista. Sashokokuvia katsellessa sain idean hameeni värittämiseen.

Käytin ompeluun erivärisiä helmilankoja. Kuviot määräytyivät hamekankaan sidoksen mukaan. Tein etupistoja mustiin raitoihin, aina kaksi riviä yhteen raitaan. Värejä vaihdoin vinoruutujen sisällä saman värin eri sävyihin ja vierekkäisiin vinoruutuihin käytin eri värejä.

Tein etupistokirjontaa vain hameen etupuolelle. Ajattelin, että takana se vain saattaisi turhaa tarttua istuessa tuoliin. Lisäksi sivuilla saumojen vuoksi kuvio menee rikki ja sitä on turhaa korostaan väreillä.

Hameesta tuli mieluinen ja se sopii hyvin mm. Vanhan Porvoon värimaailmaan. Vaatteita tuunaamalla ei tarvitse ostaa uutta, eikä jättää hyvää tuotetta käyttämättä. Lisäksi saa omannäköisiä vaatteita!

2 thoughts on “Kirjomalla hameeseen väriä Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: