Siirry sisältöön

Värjärikilta ja värjäripäivät

Värjärikilta ry on luonnonvärjäreiden yhdistys, joka on perustettu vuonna 2001. Värjärikilta järjestää vuosittain Värjäripäivät, joilla on laaja kurssitarjonta erilaisista värjäyskursseista ja muista ajankohtaisista käsityötekniikoista. Värjäripäiville voivat osallistua niin Värjärikillan jäsenet kuin kaikki muutkin luonnonvärjäyksestä kiinnostuneet.

Kesän 2019 Värjäripäivät pidetään 18.-21.7.2019 Lammin biologisella asemalla. Tänä kesänä koko suunniteltu kurssitarjonta toteutuu, kun ilmoittautuneita päiville ja eri kursseille oli niin runsaasti.

Värjärikiltaan voit tarkemmin tutustua killan kotisivuilla www.varjarikilta.fi. Värjärikilta ylläpitää myös kaikille avointa Facebook -ryhmää Luonnonvärjärit – Värjärikilta, jossa jokainen ryhmään liittynyt voi jakaa omia värjäyskokemuksia tai kysellä vinkkejä muilta värjäreiltä. Värjärikillan jäsenet saavat kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Värillä -lehden sekä jäsensivustolla olevan laajan tietovaraston luonnonvärjäyksestä.

Eripuolilla Suomea on Värjärikillan paikallisyhdistyksiä, jotka järjestävät omia värjäyspäiviä ja muuta yhdessä tekemistä sekä osallistuvat esim. keskiaikatapahtumiin pitämään värjäysnäytöksiä. Itse kuulun Hämeen Lupiineihin, joilla on 2-3 yhteistä värjäyspäivää aina kesäkauden aikana.

Olen osallistunut kolmen viime kesän Värjäripäiville. Mikkelissä Otavan opistossa 2016 toteutettuihin värjäripäiviin voit tutustua vanhan Punos-sidos-silmukka -blogini julkaisusta 30.7.2016 Väriä ja verkostoja Värjäripäiviltä. Noiden päivien aikana liityin myös Värjärikiltaan, koska innostunut porukka vei mukanaan. Olen luonnonvärjäyksen ns. uusherännäinen, sillä edellinen aktiivinen värjäyskauteni ajoitui 80-luvulle.

Kesän 2017 Värjäripäivät olivat Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampuksella Hattulassa. Kesällä 2018 Värjärit kokoontuivat Värjäripäiville Kiipulan ammattiopistolle Janakkalan Turenkiin.

Tämän julkaisun kuvat ovat Lepaan ja Kiipulan Värjäripäiviltä eli kesältä 2017 ja 2018. Keäsän 2019 Värjäripäiville osallistun torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Niistä lisää tietoa päivien jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: