Siirry sisältöön

Raakavillan hyötykäyttö puutarhassa

Vierailullamme Jean ja Aino Sibeliuksen Ainolassa saimme työntouhussa olleelta puutarhurilta mainioita vinkkejä mm. nurmikon muuttamisesta niityksi sekä jänisten ja peurojen karkoittamiseksi pihalta. Ainolan kasvimaan toisessa punajuuripenkissä punajuurilla oli villakaulukset eli punajuurien ympärille oli levitetty rasvaista, pesemätöntä raakavillaa.

Seuraavassa kuvassa etualalla on punajuuria ilman villoja ja kauemmassa rivissä villakaulukselliset rauhaan jätetyt, koskemattomat punajuuret.

Raakavillan haju on kuulemma sellainen, että jänikset ja peurat karttavat sitä. Kätevää! Onko tämä niksi sinulle entuudestaan tuttu ja onko sinulla siitä käytännön kokemuksia?

Jos siis kasvimaallasi vierailee kutsumattomia ruokailijoita, kokeile vinkkiä. Rasvaista raakavillaa joltakin lampurilta hommaamaan, jos sitä ei löydy materiaalivarastoistasi.

Ainolan puutarhasta pidetään hyvää huolta koko kasvukauden ajan. Jos Ainola muutoin on tuttu paikka, niin siellä kannattaa puutarhurin mukaan vierailla puutarhaan tutustumassa keväällä, kesällä ja syksyllä, sillä puutarhan kukkaloisto elää kasvukauden ajan.

Ainola hurmaa myös rakennuksena, etenkin ruokasalin vihreä takka on minulle mieluinen. Samoin seesteinen näkymä pelargonioiden reunustamasta ikkunasta puutarhaan.

Tuusulajärven ympäristössä on lukuisia muitakin tutustumisen arvoisia taiteilijakoteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: