Siirry sisältöön

Muistitaulu korkeista

Sain työkaverilta kesällä kassillisen käyttämättömiä korkkeja. Ja toinen työkaveri kiikutti jo aikaisemmin muutaman puukehyksen työhuoneeseeni jatkokäyttö varten. Ylimääräinen mutta käyttökelpoinen tavara hakeutuu kierrättäjän ja hamsterin luo. Nyt korkit ja kehys hakeutuivat yhteen.

Korkit ovat normaalia viinipullonkorkkia pidempiä ja kapeampia. Seuraavassa kuvassa on viinipullonkorkki ja näitä korkkeja, niin näet erot. Korkit ovat käyttämättömiä. En osaa kertoa niiden alkuperää, koska ei osannut lahjoittajakaan.

Meiltä puuttuu muistitaulu keittiöstä ja sille on koettu kovasti tarvetta. Niinpä etsin kaapeista sopivan tukevan pahvin taustaksi, maitoliimaa, lyijykynän, taulukoukun ja muutaman naulan. Työkaluiksi mattoveitsi ja vasara.

Piirsin pahville taulun mitat ja levitin maitoliimaa alue kerrallaan. Asettelin korkit liimaiselle pahville vieri viereen – vuorotellen neljä korkkia vaaka- ja pystysuuntaan. Tämä asettelu ei toimi samoin pienemmillä viinipullonkorkeilla. Viinipullonkorkeista voi laittaa kaksi korkkia vaaka- ja pystysuoraan vuorotellen, niin saa saman korinpohjafiiliksen.

Jatkoin liimausta ja asettelua, kunnes korkkialue oli riittävän suuri. Annoin liiman kuivua hyvin ennen kehyksen laittoa paikalleen.

Kun liima oli hyvin kuivunut, leikkasin mattoveitsellä reunan ylimenevät osat viimeisen rivin pystysuuntaan olevista korkeista. Asetin kehyksen paikalleen.

Käänsin taulun toisinpäin. Kiinnitin pahvin kehykseen muutamalla lyhyellä naulalla ja laitoin kehyksen yläreunaan keskelle taulukoukun.

Lopuksi naula seinään ja muistitaulu siihen. Jospa nyt ei aina unohtuisi niin paljon asioita, kun voi muistutella itseään!

Mihin sinä käyttäisin näitä korkkeja? Korkkipinta tuntui hyvältä myös jalan alla, mutta tuskin lattiaa lopuista teen. Korkkeja on vielä hurjasti jäljellä, vaikka toinen muistitaulu on jo työnalla. Ideoita siis kaipaan!

3 thoughts on “Muistitaulu korkeista Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: