Siirry sisältöön

Neulekauluri taaperolle

Neuloin pyynnöstä kaulurin noin yksi vuotiaalle. Kaulurimalli on todettu erittäin hyväksi isoveljen 2 vuoden käytössä. Kauluri asettuu hyvin kaulalle, suojaa hartiat ja pysyy hyvin haalarin tai takin alla. Vanha kauluri toimi mallina uudelle, koska siitä oli helppo laskea silmukat, kerrokset ja levennykset. Mallin olen bongannut aikanaan somessa näkemästäni kuvasta eli malli ei ole alunperin minun keksintö.

Tarvikkeet

Lankana käytin Dropsin Baby Merino -lankaa, jota kului noin 50 grammaa. Puikkoina käytin lyhyttä 40 cm pyöröpuikkoa nro 3. Vaihtoehtoinen langan paksuus on noin 350 m – 100 g. Lapsen kaulalle merinovilla on parasta, pehmeää, eikä kutita helposti. Ohje on noin 1 vuotiaasta eteenpäin.

Neulontaohje

Luo 85 silmukkaa ja neulo ympyränä 3 o 2 n joustinneuletta noin 35 kerrosta. Tee kauluri yksivärisenä tai raidoita mielesi mukaan.

Tämän jälkeen lisää jokaisen 3 oikean silmukan kohdalla 2 silmukkaa seuraavasti: neulo 1 silmukkaoikein, neulo 1 uusi silmukka kahden silmukan väliin kiertäen, neulo 1 silmukka oikein, neulo 1 uusi silmukka kahden silmukan väliin kiertäen, 1 silmukka oikein. Nyt oikeiden silmukoiden raidat ovat 5 silmukkaa leveitä ja kaulurissa on 85+34 eli 119 silmukkaa.

Jatka 5 oikein, 2 nurin joustinta 15 kerrosta.

Lisää jokaiseen 5 oikean silmukan kohdalla 2 silmukkaa seuraavasti: neulo 1 silmukka oikein, neulo 1 uusi silmukka kahden silmukan väliin kiertäen, neulo 3 silmukkaa oikein, neulo 1 uusi silmukka kahden silmukan väliin kiertäen, neulo 1 silmukka oikein. Nyt oikeiden silmukoiden raidat ovat 7 silmukkaa leveitä ja kaulurissa on 119+34 eli 153 silmukkaa.

Jatka 7 oikein, 2 nurin joustinta 15 kerrosta.

Lisään jokaiseen 7 oikean silmukan kohdalla 2 silmukkaa seuraavasti: neulo 1 silmukka oikein, neulo1 uusi silmukka kahden silmukan väliin kiertäen, neulo 5 silmukkaa oikein, neulo 1 uusi silmukka kahden silmukan väliin kiertäen, neulo 1 silmukka oikein. Nyt oikeiden silmukoiden raidat ovat 9 silmukkaa leveitä ja kaulurissa on 153+34 eli 187 silmukkaa.

Jatka 9 oikein, 2 nurin joustinta 8 kerrosta.

Neulo sen jälkeen seuraavasti: 1 kerros kaikilla silmukoilla nurin, 1 kerros kaikilla silmukoilla oikein, 1 kerros nurin, 1 kerros oikein, 1 kerros nurin.

Päättele seuraavalla kierroksella kaikki silmukat neulomalla ne oikein.

Voit suurentaa kauluria tarpeen mukaan lisäämällä alkuun silmukoita 5 jaollisen määrän ja lisäämällä kerroksia.

Vanhassa kaulurissa on 100 silmukkaa alussa, muutoin se on tehty samoilla kerros- ja levennysmäärillä. Kaulaosuus on venähtänyt parin vuoden käytössä, jonka vuoksi vähensin uudesta kaulurista aloituksen silmukkamäärää 15 silmukalla. Kuvissa vanha kauluri neulomisen ja kahden vuoden käytön ja pesujen jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: