Siirry sisältöön

Suomalaisen käsityön päivä 23.10.

Tänään on vietetty vuosittaista Suomalaisen käsityön päivää. Päivän viettoon kuuluu vuoden käsityöyrityksen ja kasityötuotteen valinta. Valinta tapahtuu yleisöäänestyksellä kummankin kategorian kolmesta ehdokkaasta.

Vuoden 2019 käsityötuote on Kongaamon värikkäät takit. Lämpimät onnittelut Marika Kongalle eli kongaamotakkien äidille! Kongaamo on Mäntyharjulla toimiva käsityöyritys. Kongaamon verkkosivuille ja verkkokauppaan pääset tästä: kongaamo.fi

Vuoden 2019 SKYT-käsityöyrittäjäksi on valittu tamperelainen Käsityökortteli Kehräsaaren Kaupan tiimi.

Tänään olen somessa toistuvasti säpsähdellyt, kun olen törmännyt useaan kertaan ryhmäkuviin, joissa ole mukana yhtenä viidestä Kongaamotakki päällä olevista naisista. Sain keväällä 2018 mahdollisuuden olla päivän Kongaamotakkien mallina ammattilaisen kuvattavana. Tuo päivä oli ikimuistoinen!

Kuvauksissa tuli jopa laitettua päähän hattu ja vieläpä musta hattu. Näin oli asusteet valittu, eikä kuvattavalla ollut siihen vastaansanomista.

Iloitsen suomalaisen käsityö monimuotoisuudesta, monista pienistä ja innovatiivisista sekä kestävään kehitykseen panostavista yrittäjistä, jotka hankkivat käsityöllä elantonsa. Hankin vaatteiksi, koruiksi ja asusteiksi suomalaista ja käsintehtyä, aina kun se on mahdollista. Nautin myös 150-lasissa käsillätekemisestä. Usein tärkeintä on se prosessi, uuden oppiminen tai vanhan taidon hiominen. Toki myös lopputuloksella on aina hyvä olla käyttötarve ja käyttäjä.

Mitä suomalainen käsityö ja käsityöyrittäminen merkitsee sivulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: