Siirry sisältöön

Raidallisia villasukkia

Olen perussukkien neuloja. Villasukat ovat minulle ”aivot narikkaan” -töitä eli neuleita, joita tehdessä ei juurikaan tarvitse ajatella, mitä tekee. Silmukkaa silmukan perään: resori, varsi, kantapää, terä, kärki. Ja samalla ihailen kaikkia upeita monimutkaisia kirjo- ja pintaneulesukkia, joita some-kanavat sekä sukkakirjat ja -lehdet ovat pullollaan.

Lokakuu alkoi tänään. Syyskuussa oli niin upeita kelejä, että se meni tänä vuonna kesäkuukausien piikkiin. Jokohan alkaa syksy? Aurinkoisia päiviä saa olla mahdollisimman pitkään. Varautuminen kylmään ja pimeään on aloitettu: päättelin viisi sukkaparia käyttökuntoon.

Raitasukat ovat kaikki samanlaisia ja samankokoisia. Vain värit vaihtelee. Sain upotettua näihin mukavasti luonnonväreillä värjättyjä pieniä lankakeriä. Sukat on neulottu 2,5 numeron lyhyillä (15 cm) Knit pron cubics puikoilla. Lankojen vahvuus on noin 160 m / 50 grammaa.

Resepti on simppelisti seuraava: 14 silmukkaa puikolla 2 oikein, 2 nurin joustinta 15 kerrosta varren resorissa, sitten lyhyt varsi sileää neuletta ja 9 kappaletta 3 kerroksen raitoja kahdella värillä, tiimalasikantapää resorin värillä, teräosaan 15 kertaa 3 kerroksen raitoja, kärki nauhakavennuksella resorin ja kantapään värillä. Sukkien koko noin 39.

Nämä sukat ovat kaikki ns. autosukkia. Tosin yksi pari syntyi osin junassa. Olen neulonut niitä menneenä kesänä automatkoilla, siis silloin, kun olen ollut apukuskin paikalla tai takapenkillä. Neulomalla autossa pysyn hereillä. Tekemättä mitään vaivun uneen varsin sukkelaan.

Yksi sukka on noin 150 kilometriä eli valmistuu kutakuinkin siinä ajassa. Tästä voikin karkeasti laskea kesämatkojen yhteispituuden.

Nyt nämä ovat väreiltään hienosti syksyn ruskaan sopivia. Luonnonvärit ovat ihan parhaita, niin langoissa kuin syksyn lehdissäkin.

One thought on “Raidallisia villasukkia Jätä kommentti

  1. Kiitos Pirjo sukkaohjeesta. Minäkin olen ns. autossa pilkkijä, joten aion kokeilla neulomista tai kutomista, kuten meidän perheessä sitä kutsutaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: