Siirry sisältöön

Parsitut ja kirjotut lapaset

Olin päästänyt lempilapaseni huonoon kuntoon. Iso reikä oikean käden kämmenpuolella. Vähän harmitti ja lapaset jäivät viime talvena parsimatta. Vanha ruskea ristikkoparsimus toisessa peukalossa yrittää olla huomaamaton, sitä kuitenkaan olematta.

Nyt parsimisen ja paikkaamisen teemavuotena otin lapaset esiin, enkä enää ollenkaan ajatellut tehdä huomaamattomia parsimuksia.

Ison reiän halusin korjata silmukoiden, sillä se on joustavampi paikkaus kuin ristikkoparsittu. Ammottavaan reikään tarvitaan silmukoimista varten toiseen suuntaan tukilangat, joiden ympärille silmukointi tehdään kerros kerrokselta. Tämä vaatii keskittymistä ja silmukan rakenteen mielessä pitämistä kirkkaana. Silmukointi on paljon helpompaa neulepintaan, joka ei ole kulunut vielä kokonaan puhki.

Sen kun ainoa muistaisi, että aloittaa korjaamisen siinä vaiheessa, kun hajoaminen on vasta alkamassa. Aika iso vaatimus, joka ei kyllä ainakaan minulla kovin helposti toteudu. Sitä kai ajattelee, että
kyllä ne langat varmaan vielä kestää. Mutta kun ei kestä, jos tuotetta käyttää ja kuluttaa.

Kämmenen silmukoinnista tuli ihan siisti. Samoin toisen peukalon silmukoinnista. Toisen peukalon ruskea parsimus on vanha, parin vuoden takainen ristikkoparsinta.

Silti jäin kaipaamaan jotain. Valitsin leijonankeltaista lankaa ja kirjoin ketjusilmukkapistoin auringon kämmeneen ja sydämet kumpaankin peukaloon.

Enää ei harmita, etten parsinut lapasia käyttökuntoon viime talvena. Olisin yrittänyt tehdä huomaamattoman parsinnan ja saanut aikaiseksi jonkun ankean ruskean läiskän.

Nyt mietinkin, että missä kulkee parsimisen ja kirjomisen raja? Reiän ja hiutuneen pinnan vahvistaminen on parsimista. Ja ehjän pinnan päälle ompelu erilaisin pistoin on kirjomista. Mutta jo pelkän parsimisen voi tehdä kuin kirjotun kuvion. Ei sen rajan tunnistaminen ole niin tarkkaa, pääasia, että on tyytyväinen lopputolokseen ja tuotteen elinkaari jatkuu.

Näillä lapasilla toivon sekä itselleni että kaikille muillekin oikein aurinkoisia talvipäiviä. Aurinko ja valoisuus on konkreettisen paisteen lisäksi positiivista asennetta ja asioiden näkemistä mahdollisuuksien
kautta.

Hyvää kestävän kuluttamisen vuotta 2021 kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: