Siirry sisältöön

Käsityöt

 • Virkattu M-kirjain ja marttakassit

  29 maaliskuun, 2021 by

  Virkatut M-kirjaimet on tehty mm. Marttaraitalangan loppukerästä. M-kirjaimia voi kiinnittää Martta-kasseihin. Vuoden 2021 aikana Martat ompelevat kestokasseja kierrätysmateriaaleista ympäri Suomen. <aloitin suunnittelun ja toteutuksen M-kirjaimista.

 • Suosikkifarkkujen korjaus

  27 maaliskuun, 2021 by

  Poljesta revenneiden farkkujen korjaaminen kirjomalla. Kuluneen kohdan alla tukena ehjä farkkukanfas ja kaksipuolinen liimakangas.

 • Tajunnanvirta -villasukat yhteisneulontana

  19 helmikuun, 2021 by

  Tajunnanvirta -sukat neulottiin yhteisneulontana Instagramissa 3 kertaa viikossa ilmestyneiden ohjeiden pohjalta. Sukissa oli yhteensä 11 vihjettä. Nämä sukat ovat yhdistelmä kirjoneuleena ja silmukoimalla kuvioiduista sukista.

 • Dominoneule ohje

  14 helmikuun, 2021 by

  Dominoneule on mukava tapa hävittää langanloppuja, koota palapeittoa tai vaikka neliöistä muodostuvaa vaatetta. Dominoneuleen luonne tulee parhaiten esille, kun ruutuihin yhdistää erivärisiä lankoja. Dominoruudut neulotaan aina oikein neuleena, jolloin niistä tulee neliönmuotoisia.

 • Neulottu tunika dominoruudoilla ja dinoevillä

  17 tammikuun, 2021 by

  Neulottu tunika, jossa helma on vinoittain toisiinsa kiinnittyneitä dominoruutuja. Yläosa ja hihat ovat siksakkuvuota muodostavaa pintaneuletta. HIhansuita ja pääntietä koristaa rivi pieniä kolmioita – dinosauruksen eviä.

 • Parsitut ja kirjotut lapaset

  4 tammikuun, 2021 by

  Näkyvästi parsitut ja kirjotut lapaset ovat ilo silmälle ja vahvistavat kestävää kuluttamista. Reiät on parsitty silmukoiden ja päälle on kirjottu auriko ja sydämiä.

 • Vihreä palmikkoneulehame

  3 tammikuun, 2021 by

  Palmikkoneulehame on tehty neuloksena värjätyistä neulepaloista, joisa piti alunperin tulla harmaa palmikkovillapusero.

 • Parsien paremmaksi

  1 tammikuun, 2021 by

  Parsituissa sukissa on käytetty erilaisia sidoksia ja värinvaikutusta sidokseen. Parsittu sukka voi olla jopa ehjää kauniimpi, kun parsimiseen valitsee sopivan tekniikan ja mieluisat värit, eikä korjauttua yritäkään peittää vaan korostaa.

 • Parsi ja paikkaa -kori

  28 joulukuun, 2020 by

  Vanha pajukori sai uuden punotun sangan pajusta ja tervanarusta. Korista tuli paikka Parsittaville ja paikattaville tekstiileille, asusteille ja vaatteille.

View all posts
%d bloggaajaa tykkää tästä: